Åsane: – Jeg tror det vil være en «fotballfest» for unge i Bergensområdet denne uken.

Av Martine Sagmyr Selle

-Vi ønsket svært mye å få være en del av Trond Mohn Sommerakademi, så når klubben fikk spørsmål fra Sigmund Tunes, var det ikke tvil, forteller representant for Åsane Fotballklubb, Mathias Låstad. Trond Mohn som person, har vært en viktig bidragsyter for Åsane Arena og vi er utrolige som har han. Jeg vet sannelig ikke hvordan idretten her i Bergen ville sett uten han.

Alfa og omega

Hva betyr tilbudet som TMS representerer for lokalsamfunnet/fotballklubben deres?

-TMS for oss ses på noe som er skinnsykt viktig. Selv om vi har aktiviteter gjennom hele sommeren, er dette et tilbud som er svært viktig for oss. Økonomisk, er sommerakademiet alfa og omega for å gjøre idretten tilgjengelig for flere. Det er en drøm å få kunne tilby et så bra tilbud til en så rimelig penge.

Søndag ble breddeidretten igjen åpnet for alle, hva betyr det for klubben?

-Det er fantastisk. Vi har hatt to lag som nå ikke har fått spilt eller trent skikkelig på 1 ½ år, og nå blir det om å mobilisere og forhåpentligvis få med oss alle videre. Vi er jo svært heldige i Bergen, hvor vi har fått mulighet til å spille innad i kommunen vår mot andre lag, men det har jo vært svært skadelig for lag utover i distriktet. Det er spesielt viktig at breddeidretten ble åpnet for oss alle, spesielt for disse lagene som befinner seg ute i distriktet. Det er tross alt mange som hadde sett frem til den dagen.

Et ønske om å delta

Hvordan har responsen vært til tilbudet?

-Responsen til sommerakademiet har vært enormt. Vi har over 150 påmeldte, så det sinnsykt stort. Dette beviser at barn og unge virkelig ønsker å delta. Behovet er der og har vært stort, og TMS er ett av de største fotballskole tilbudene vi har i Norge i år. Jeg tror det vil være en «fotballfest» for unge i Bergensområdet denne uken.

Hva håper dere at deltakerne sitter igjen med etter sommerakademiets slutt?

-Vi håper jo at deltakerne sitter igjen med en god følelse når dette er over. Vi tilbyr jo et godt faglig innhold, som de forhåpentligvis kan lære av. Mest av alt er det nok at de sitter igjen med følelsen av at uken har vært gøy og følt seg ivaretatt av våre instruktører. Det skal jo være gøy.

Tror dere sommerakademiet kan engasjere flere unge og ungdom?

-Jeg tror og håper at de yngste kan bli mer engasjert etter sommerakademiet. Gode opplevelser er jo med på å skape et ønske om mer. I tillegg til at kanskje søker fotballen for å oppnå samhold og tilhørighet.