Samarbeidsklubbene samlet: Dette markerer oppstarten til årets sommerakademi

Av Martine Sagmyr Selle

-Trond Mohn Sommerakademi kan bli årets største arrangement for unge i Norge. Dette er noe vi er svært stolte av. Vi gleder oss, forteller Sigmund Tunes, som er hjernen bak akademiet. – Dette kommer til å bli formidabelt, fortsetter han. Med over 2000 påmeldte på mellom 7 – 13 år og 14 samarbeids klubber, skal unge rundt Bergen og omheng få spille på sommerakademiet i juni.

I seint april møttes flere av samarbeidsklubbene opp for en uformell pressekonferanse på Arna Idrettspark. Idrettsparken brukes fast av klubben Arna-Bjørnar, som har regi for hele arrangementet. Sammen med Sigmund Tunes møtte bidragsyter Trond Mohn, tidligere brannspiller Trond Egil Soltvedt og Erik Mjelde, opp for å snakke foran sammarbeidsklubbene om årets sommerakademi. Alle med ordet idag har hver sine oppgaver i tiden fremover; Sigmund har regi, Mohn har bidratt økonomisk, Trond Egil er fra samarbeidslubben i Kvernbit, og Mjelde har ansvaret for å lage kjøreplan for deltakerne.

– Vi er veldig stolt av å kunne få være med på et slikt fint iniativ. Dette betyr alt for de unge, forteller Trond Egil til de oppmøtte. Lokalsamfunnet på Kvernbit er veldig glade for Trond Mohn sitt bidrag til samfunnet deres. – Vi setter svært pris på Arna Bjørnar tar ansvaret for regien, smiler han.

«Når skal vi spille?»

Som en sentral støttespiller, var Trond Mohn med idag og snakket om iniativet og motivasjonen hans for å bidra med økonomisk støtte til sommerakademiet.

-Det viktigste for meg er at de unge får oppleve idrettsglede og skape gode minner. Om det er noe jeg håper på, er det at deltakerne på sommerakademiet skal si at «vi har hatt det kjempegøy» når de er ferdige, medeler Mohn.

Helt mot slutten åpner gutta for spørsmål, før de skal ta litt bilder på banen. Det er en ung gutt som rekker opp hånda.

– Ja?

-Når skal vi spille?, spør den lille gutten ivirig.

-Mener du med sommerakademiet?, svarer den med mikrofonen.

Gutten nikker og det kommer latter av den gode sorten, fra publikum.

– Det er i juni. Du må beklageligvis smøre deg med litt tålmodighet, får han til svar.

Det er tydelgvis en som gleder seg skikkelig.

Mulighet for å stifte nye vennskap

Ikke bare er sommerakademiet et lavterskel tilbud for barn og unge, men årets sommerakademi gir rundt 300 ungdom sommerjobber nå i 2021. Kvernbit spilleren Andreas O. Larsen (21) er en av de 300 som skal løpe rundt på banen i hjemkommunen og være instruktør for de lokale deltakerne sine, slik som sin lillebror Marius (13).

-Hva synes du om muligheten til å ha sommerjobb gjennom Trond Mohn Sommerakademi?

Jeg syns det er utrolig kjekt og er absolutt veldig glad over å få muligheten til å være instruktør, svarer Andreas. – Jeg gleder meg til oppstarten, og noe av det jeg ser mest fram til er å bli kjent med andre og stifte nye vennskap. Jeg tror dette blir bra jeg!