Fri: – «Flest mulig, lengst mulig»

– Vi har gledet oss til å komme i gang, for å kunne gi dette tilbudet til nærområdet. Vi har passet på alt er på plass og vi var så klare som vi kan være. Vi ble spurt i om å delta i Trond Mohn Sommerakademi fjor, før det ble arrangere det for første gang. Så vi, sammen med Arna Bjørnar, var vi de eneste og første som holdt sommerakademiet. Vi fikk god respons og det var så mange barn som fikk mulighet til å delta. Det er og har vært en spesiell tid, både nå som i fjor, forteller representant for FRI, Kim Brodahl Hope.

Ønske om å delta

Hva betyr tilbudet som TMS representerer for fotballklubben deres?

-TMS representerer ønske om å hjelpe til, det er mange frivillige blant FRI som har meldt seg.

Hvordan har responsen vært til tilbudet, spesielt med tanke på det siste året for barn og unge?

-Det er så mange som ønsker å delta, og vi skulle ønske vi hadde hatt flere baner for å gi tilbudet til enda flere unge. Vi er utrolig glade for å kunne gi dette tilbudet til i det hele tatt, da det er ingen fotballskole eller cup. Fellesferien varer jo helt til august.

Hva håper dere at deltakerne sitter igjen med etter sommerakademiets slutt?

-Det må vel være at barn på Espeland har opplevd glede, samhold og minner for livet. Klubben har ett motto «flest mulig, lengst mulig». Vi ønsker jo å skape et inkluderende miljø.

Mange som har gledet seg

Tror dere sommerakademiet kan engasjere flere unge og ungdom?

-Jeg har god tro på at instruktørene vil bli mer engasjerte, at de vil vokse i rollen og bli rollemodeller for deltakerne sine. Også at ungene kan få en positiv opplevelse i deltakelse.

Søndag ble breddeidretten igjen åpnet, hva betyr dette for klubben?

-Det er et kjempepositivt, spesielt med tanke på hvor mange barn som får delta. Voss Cupen ble jo skrenket inn og Dana Cupen avlyst. Så dette er nok det største «happening» i sommer for de unge. Og som vi har skjønt, det mange unger som gledet seg til dette.