Hausvik FK: – Dette blir sommerens høydepunkt!

 Av Martine Sagmyr Selle

– Vi er den eneste klubben fra Osterøy, som fikk spørsmål om å være samarbeidsklubb med Trond Mohn Sommerakademi .Det ser vi på som spennende og kjekt for barn og ungdom på Osterøy, forteller representant for Hausvik FK, Jonas Mjelde (26)

Med tanke på at barn og unge er en av de mest utsatte gruppene i samfunnet i pandemien, hvilken betydning har det for lokalmiljøet at dere kan tilby et sommer aktivitetstilbud som dette?

-Det betyr mye for oss som klubb å kunne arrangere dette for barn og unge både rundt vår egen klubb, men også for barn og unge som bor andre steder på øyen. Det å samle så mange for 4 kjekke dager, vil være en massiv opptur for mange. Vi krysser fingrene for at dette blir sommerens høydepunkt!

Skulle gjerne hatt plass til flere

TM Sommerkademi er jo en ny satsning. Det er vel nå spesielt viktig for barn og unge å få tilbud som dette, med bakgrunn i pandemiens herjing og begresninger det siste året. Hvordan har responsen og deltagelsen vært rundt fotballmiljøet, både generelt og spesifikt til sommerakademiet?

-Veldig god respons. Vi var blant de klubbene som var først fylt opp med påmeldinger, som er veldig gledelig. Samtidig skulle vi gjerne hatt plass til flere. Vi har gode instruktører inne, og flere frivillige som kommer til å gjøre en god jobb for oss.

Hva er motivasjonen til sommerakademiet? Har dere noen forhåpninger?

– Vi har planlagt og lagt til rette for at ungdom skal få oppleve mestring og ikke minst glede gjennom fotball. Som klubb så vil vi bidra for at barn og ungdom skal kunne glede seg til sommeren og ser at det å være aktiv er kjekt sammen med andre.  

– Vi gleder oss masse til å ta imot 102 barn og unge til fire artige dager! avslutter han.