Instruktørene: Hjertet av sommerakademiet

av Martine Sagmyr Selle

Gjennom Trond Mohn Sommerakademi, er det nå over 200 ungdom som har sommerjobb som instruktører på sommerakademiet. Vi tok turen og snakket med 3 av disse på Arna Idrettspark og spurte hvordan det er å være instruktør. Dette var svarene deres:

Så hvordan ble dere involvert som instruktører?

Emilie: Jeg ble spurt, og jeg syntes det virket gøy. Jeg har vært deltaker på fotballskoler tidligere og tenkte det ville være kjekt å få engasjere slik jeg selv ble engasjert.

Magnus: Jeg spiller i Arna Bjørnar som er hovedarrangør for sommerakademiet og min far er med på å organisere. Så han spurte om jeg kunne være interessert i å bli instruktør.

Vida: Jeg oppdaget det gjennom en utlysning Arna Bjørnar hadde på sosiale medier, hvor de aktivt lette etter instruktører. Så jeg tok kontakt og sånn gikk det til.

Hva kreves av dere for å nå kravene man stiller til instruktører?

Emilie: Å være positivt engasjert og sørge for en positiv utvikling for elevene. Jeg synes det er viktig at de kjenner på gleden og at vi som instruktører hjelper de til å bli bedre.

Magnus: En stemme som tåler mye. Det å jobbe med unge krever at du ikke kan være sjenert. Du må rett og slett ha lederegenskaper, for å gjennomføre et slikt kurs som dette på en god måte.

Vida: Å hele tiden være på og være med i spillet med ungene. De syns det er kjekt når vi er aktivt med. Jeg tror de ser opp til oss.

Hva er det beste med jobben deres?

Emilie: Det beste med jobben er å jobbe med yngre og kunne motivere dem til å bli bedre.

Magnus: Jeg syns det er å bygge relasjoner mellom instruktører, men også å knytte bånd med de unge. At jobben også betaler, er et godt pluss.

Vida: Å kunne være så mye ute og spille fotball. I tillegg er det å se idrettsgleden hos elevene.

Hvordan ville sommeren deres sett ut om dere ikke hadde fått tilbud om denne unike sommerjobben?

Emilie: Fotball er veldig viktig for meg, så jeg hadde nok uansett spilt en del fotball i sommer.

Magnus: Jeg hadde nok bare hatt en vanlig sommerferie. Originalt var jo jeg ikke på utkikk etter en sommerjobb i sommer.

Vida: Da hadde jeg nok trent en del og slappet av, rett og slett.