Varegg: – Som en del av noe større

Av Martine Sagmyr Selle

– Responsen er helt overveldende. Vi kunne nok ha holdt fotballskole for dobbelt så mange, hadde vi bare hatt baner nok, forteller representant for Varegg, Andreas J. Madsen. Klubben har i år fått tilgang til to baner til å gjennomføre sommerakademiet. – Vi vil gjerne arrangere for enda flere neste år. Det står virkelig ikke på innsatsen, men arealet vårt, fortsetter han.

«Happening»

Hva betyr tilbudet som TMS representerer for dere?

-Det er et svært attraktivt tilbud. En «happening» om man kan si det slik. Det er kjekt for alle, både for de unge som deltar, ungdommen som er instruktører og vi som organiserer. Det er jo rimelig tilbud. Vi har jo hatt tilbud som TINE fotballskole, men dette er noe annerledes med Trond Mohn Sommerakademi. Man har følelsen av være en del av noe større.

Han fortsetter.

-Tilbudet er jo helt fantastisk og vi er supertakknemlige for et slikt bra initiativ. Da tenker vi jo spesielt på Arna Bjørnar som administrerer alt og Trond Mohn sin finansiering av selve sommerakademiet, legger Andreas til.

Klubben var så klar som de kunne bli til oppstarten mandag. Vi tok praten med Andreas J. Madsen.

Videreføre fotballinteressen

Hva slags utbytte håper dere at deltakerne sitter igjen med etter sommerakademiet er over?

– Vi håper jo at de skal sitte igjen med en god sosial opplevelse. At de har knyttet bånd med andre medspillere og uken har gitt dem inspirasjon til å videreføre fotballinteressen. Til slutt at de også har fått et godt kunnskapsgrunnlag, med tanke på de mange kompetente instruktører og god utvalg av øvelser.

I disse dager kan man ikke unngå å spørre, hva betyr det for dere at breddeidretten endelig kan spille igjen?

Det betyr veldig mye for oss. To av de eldste lagene våre har måtte nøyet seg med å «leke» det siste 1 1/2 årene. Vi er naturligvis bekymret for frafallstatestikken, men det er gledelig at vi alle kan spille igjen. Det er utrolig bra og viktig, med fokus på de «unge voksne» og mental helse. Det er viktig for dem å kunne komme skikkelig tilbake til idretten, både for det sosiale og fysiske, men også det mentale. Man kan nok si at det kom litt for sent, men vi er jo veldig glad at det er i gang nå tross alt!